Kemi

reaktion

30. januar 2010 af jwan20 (Slettet)

Hvis en kemisk reaktion forløber relativt langsomt ved stuetemperatur, vil dens hastighedskonstant ca. fordobles, hvis temp. stiger med 10 grader. Hvad er Ea for en reaktion, hvis hastighedskonstant præcis fordobles ved opvarmning fra 20 ºC til 30 ºC

Altså hvis vi ser på Arrhenius-ligningen

ln((k2)/(k1)) = - (Ea)/(R) * ((1 / T2) - ( 1 / T1

Så har jeg sagt at R =  8,31  

ln((k2)/(k1)) = - (Ea) / (8,31) * ((1 / 303) - (1 / 293)

men så er hef gået i stå her..


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2010 af mathon

           ln((k2)/(k1)) = - (Ea)/(R)·((1/T2) - (1/T1)

           ln(2) = - (Ea)/(R)·((1/((273,15+30) K-1) - (1/((273,15+20) K-1))

           ln(2) = (Ea)/(R)·(0,00341122 - 0,00329870) K-1) = (Ea)/(R)·(0,000112526 K-1)

           Ea = ln(2)·R/(0,000112526 K-1) = ln(2)·(8,31451 J/(mol·K))/(0,000112526 K-1)

           Ea = 51216,5 J/mol = 51,2165 kJ/mol


Svar #2
30. januar 2010 af jwan20 (Slettet)

ok, nu jeg med. tak


Skriv et svar til: reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.