Kemi

1 lille opg spørgsmål..

03. februar 2005 af camilla2 (Slettet)
pKs for en stof er 4,85 ved 25 C grader. Der opløses 2,24g af stoffet i vand, og opløsningen fortyndes til 100 mL i en målekolbe.
d) Beregn pH for den fortyndede opløsning ved 25 C grader.

Den fortyndede opløsning blandes med 2,0 mL 1,00 M NaOH.
e) Beregn pH i den fremkomne blanding.

Mit bud:

d) n=m/V*M <=> n=(2,24g)/(0,100L*116g/mol)=0,193mol
pH: 4,85-log0,193= 5,56 pH
ER DEN RIGTIG REGNET??

Hvordan skal jeg så regne den næste opg e??

Svar #1
03. februar 2005 af camilla2 (Slettet)

er der ik nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2005 af frodo (Slettet)

sådan som du har skrevet opgaven der, kan jeg ikke løse den. Men når du senere bruger molarmasse, går jeg ud fra, du får den opgivet!

Og det er forkert! i formlen skal du indsætte koncentrationen, og derudover, er formlen ikke gyldig..

Ved du hvad stoffet er? Det har relevans for e, om den er monoptor, diprot, og så videre.

Svar #3
03. februar 2005 af camilla2 (Slettet)

det står i den røde opgave bog .. opg 6.24. stoffet er 3methylpentansyre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2005 af frodo (Slettet)

godt så..

udregn koncentrationen fra formlen: c= m/(M*V)

indsæt da i formlen for en svag base.

Men okay, det er også det du har gjort, men husk bare, at det er koncentationen, at du udregner.

til e) hjælper det sikkert at opskrive et reaktionsskema. (Det plejer det at gøre :D)

Hvis du gør det, kan du se, at det er en puffer, du har med at gøre.

Svar #5
03. februar 2005 af camilla2 (Slettet)

jo jeg kan godt se princippet med reaktionsskema til e) men ved stadig ik hvordan jeg skal regne det ud...

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2005 af frodo (Slettet)

du har en svag syre, når du tildrypper OH-, dannes der ligeså meget af syrens korresponderende base, som der var OH-, til start!

altså:

n(SYRE)=n(syre, før)-n(OH-)
n(BASE)=n(OH-)

indsæt det i pufferligningen.

Skriv et svar til: 1 lille opg spørgsmål..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.