Matematik

Hjælp :S please

31. januar 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion er givet ved : f(x)=x2-6x+10

Bestem toppunktet

Skal man differentiere funktionen først?

Jeg er usikker, jeg har ikke differentere funktionen og fik diskrimenanten til -75 :S og jeg ved ikke hvor fejlen er :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af richterklanen (Slettet)

Ved at løse ligningen f '(x) = 0 finder du førstekoordinaten xt til toppunktet. f(xt) er andenkoordinaten til toppunktet.


Svar #2
31. januar 2010 af 91Sarah (Slettet)

det betyder funktionen skal differentiere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2010 af richterklanen (Slettet)

f(x) =x2-6x+10,


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2010 af richterklanen (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad der går galt. Prøver igen.

f(x) = x2 - 6x + 10, f '(x) = 2x - 6, deskriminanten = -76, hvilket blot betyder, at parablen ikke skærer 1.-aksen.


Skriv et svar til: Hjælp :S please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.