Matematik

Afstanden

01. februar 2010 af jwan20 (Slettet)

Hej, jeg er lige gået i stå i en vektor opgave, så ville lige høre om en kunne hjælpe..

Jeg har to linjer som har ligningerne:

l: x - 2y - 5 = 0   og  m= -3x + 6y + 12 = 0, 

 opgaven siger, at jeg skal bestemme afstanden mellem de to linjer´. 

det´skal siges, at linjerne er parallelle


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Når linjerne er parallelle er afstanden mellem dem den samme over alt, så du kan vælge et vilkårligt punkt  på den ene linje(så du kan vælge et der er nemt at finde, det kunne fx være det punkt hvor y=0, for der er det nemt at finde x). så bruger du formelen til at finde den korteste afstand fra en linje til et punkt. 


Svar #2
01. februar 2010 af jwan20 (Slettet)

foruden det første sætning forstod jeg ikke noget.. hvor er y=0?


Svar #3
01. februar 2010 af jwan20 (Slettet)

har fundet ud af det, tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af mathon

som foreslået for y = 0
         l: x - 2·0 - 5 = 0
            x = 5
dvs punktet P(5,0) på l:

dets afstand til m
bestemmes af
                       
         dist(m,P(5,0)) = |-3·5 + 6·0 + 12|/√((-3)2+62) = |-3|/√(45) = 3/(3√(5)) = 1/√(5) = √(5)/5
 


Skriv et svar til: Afstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.