Matematik

At løse ligningssystemet??

02. februar 2010 af VPK (Slettet)

Nu sidder jeg (IGEN) og bøvler med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af.

Håber der er nogle der er klogere end jeg, og kan se logikken ;)

Løs ligningssystemet
-x + 3y = 6
2x + y = -5

Jeg er ikke sikker på om jeg overhovedet forstår opgaven rigtigt,.forstår ikke hvordan man skal løse ligningsSYSTEMET?

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2010 af Lukka (Slettet)

Der er ikke meget logik i det her. Men begge ligninger skal gælde. En simpel måde kan være:

1) Isolér x i den øverste ligning

2) indsæt udtrykket fra 1) i den nederste ligning og find y

3) indsæt dette y i den øverste ligning og find x.

Ligningerne er 2 linier i planen og løsningen er det punkt hvor de skærer hinanden. Ingen løsning betyder at linierne er paralelle.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. februar 2010 af mathon

I:   -x + 3y = 6                         I ganges med 2 og kaldes III
II:  2x + y = -5

III:  -2x + 6y = 12
II:   2x + y = -5                        II og III adderes

             7y = 7
             y = 1                         som substitueret i I: -x + 3y = 6 giver

      -x + 3·1 = 6

      -x = 3
       x = -3


kontrolberegning:
I: -(-3) + 3·1 = 3 + 3 = 6
II: 2·(-3) + 1 = -6 + 1 = -5


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Og så er der Cramers regel...


Svar #4
02. februar 2010 af VPK (Slettet)

Okay, det havde jeg aldrig selv fundet ud af hvordan jeg skulle gøre.

Men... nu spørger jeg måske dumt, men jeg kan ikke helt fine ud af hvordan man kommer fra

-x = 3

til

x = -3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Du dividerer med -1 på begge sider...


Skriv et svar til: At løse ligningssystemet??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.