Matematik

eksponentielt aftagende funktion

03. februar 2010 af chrid (Slettet)

 Opgave 7)
Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet
P(3,100), og at halveringskonstanten er 47.

a) Bestem en forskrift for f

nogle som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

   f(x) = y = b·ax , 0<a<1

           y = b·(1/2)x/X½                          som ved koordinatindsættelse giver

           100 = b·(1/2)3/47

            b = 100/(1/2)3/47

            a = (1/2)1/47


Skriv et svar til: eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.