Matematik

Løs ligninger (Hjælp)

03. februar 2010 af aquaf (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogle, som kan forklare hvordan man gør disse ligninger?

Opg 1: 3x + 11 = 2x + 7

Opg 2: 2x + 9 = 3x +7

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2010 af Taqz (Slettet)

 Du skal blot isolere x:

3x + 11 = 2x +7

3x -2x + 11 = 7

x + 11 = 7

x = 7 - 11

x = -4

Prøv selv med den anden. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2010 af Goomoonryong (Slettet)

Som Taqz skriver gælder det bare om at isolere x. Husk at når du trækker et antal x'er fra på den ene side, skal du trække det samme antal fra på den anden side. Det samme gælder selvfølgelig for de tal hvor der ikke er nogle x'er.

For at skære det lidt mere ud i pap:

(kopieret fra Taqz' post)

3x + 11 = 2x +7 - Her har vi ligningen.

3x -2x + 11 = 7 - Her trækker man 2x fra på begge sider. 2x - 2x = 0, så der er kun tallet, altså 11, tilbage på højre side.

x + 11 = 7 - Her er x'erne regnet ud.

x = 7 - 11 - 11 trækkes fra på begge sider. 11 - 11 = 0, så der står kun x tilbage på venstre side.

x = -4 - Resultat.


Svar #3
03. februar 2010 af aquaf (Slettet)

Det jeg ikke forstår er, at 3x stadig er der og ikke er væk? Skal man ikke gøre noget med 3x, da den er med i stykket?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2010 af Goomoonryong (Slettet)

Da du trak 2x fra på begge sider, blev 3x til x.


Skriv et svar til: Løs ligninger (Hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.