Matematik

Seperation af de variable

04. februar 2010 af ggf (Slettet)

hvrodan bruger jeg variation af de variable til at løse eksempelvis (dy/dx)=(ex/y) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du separerer de variable på hver sin side af lighedstegnet:

y dy = ex dx

Så finder du stamfunktionerne på hver side

0,5 y2 = ex + C, eller

y2 = 2ex + C'

Konstanten C' kan bestemmes ud fra andre givne oplysninger, f.ex. hvad y er for en bestemt værdi af x.


Svar #2
04. februar 2010 af ggf (Slettet)

var der ikke noget med at man skulle separere dem og derefter integrere? Synes bare ikek at jeg har hørt om din metode før nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det var nu stort set det, jeg gjorde. Man finder en stamfunktion ved at integrere.


Svar #4
04. februar 2010 af ggf (Slettet)

nå for søren! Undskyld :-) mat. er ikke min stærke side, har en tendens til at glemme mat :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kan man glemme det mest fuldkomne og logiske sprog, der findes?


Svar #6
04. februar 2010 af ggf (Slettet)

Mat er er blot et vækrtøj, ikke andet...


Skriv et svar til: Seperation af de variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.