Fysik

Ioneriserings energien

06. februar 2010 af Muddiboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bohr-teorien forklarede med held frekvensen af lys udsendt fra én-elektronsystemer.
For Li^2+ -ionen svarer overgangen mellem de to laveste energiniveauer til elektromagnetisk stråling af bølgelængde 135 Å.

a) Beregn heraf konstanten K i Rydberg-liningen
v = K((1/ni)^2-(1/nj)^2)

Opgave a) var enkel at løse, men jeg er i tvivl omkring opgave b):

b) Beregn herefter ioniseringsenergien for Li^2+ i KJ/mol.
 

Jeg ved at opgaven er stillet før: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=394967&goto=800871#800871

Men jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg skal løse opgave b?

Skal jeg bestemme energien udefra E = h*v = h*c/lamda ?

Eller skal jeg gå udefra at overgangen er imellen n=1 til n=uendelig? Og finde v for sådan en overgang?

og dernæst indsætte den i E = h*v ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2010 af peter lind

Det sidste er det rigtige.


Svar #2
06. februar 2010 af Muddiboy (Slettet)

okay tak, hvordan får jeg så den energi i kJ/mol?

Skal jeg gange energien med N_A?

Hmm desuden så bliver udtrykket: v = K * (1/uendelig - 1/1) = -K så

E = v*h bliver negativ?


Svar #3
06. februar 2010 af Muddiboy (Slettet)

Hov det bliver ikke negativt :D tak for hjælpen


Svar #4
06. februar 2010 af Muddiboy (Slettet)

Men stadig, skal jeg gange den fundne energi med Avogadro's tal?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2010 af peter lind

Nej. Det skal du ikke.


Svar #6
06. februar 2010 af Muddiboy (Slettet)

Hvordan kan jeg så angive ioneriserings energien i kJ/mol?


Skriv et svar til: Ioneriserings energien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.