Matematik

løs ligningen

06. februar 2010 af sapcool (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey studieportalen.

Opgaven lyder:

Løs ligning f(x) = 7

Har løst den på følgende måde:

f(x) = 7 <=> e^x = 7

e^x = 7 <=> ln(e^x) = ln(7) <=> x = ln(17)

Er dette korrekt?

/på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal da vide mere end f(x) = 7 for at kunne komme videre


Svar #2
06. februar 2010 af sapcool (Slettet)

Tror jeg har misforstået den ..

f(x) = 0,8 * e3x

Løs ligningen:

f(x) = 12

Så er den vel:

f(12) = 0,8 * e3*12 = 0,8 * e36 = 3.44899E15

Korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af piper (Slettet)

 f(x) = 12

12 = 0.8*e^(3x)

15 = e^(3x)

ln(15) = ln(e^(3x))

ln(15) = 3x*ln(e)

ln(15) = 3x

x = ln(15)/3


Svar #4
06. februar 2010 af sapcool (Slettet)

Ja okay .. Tak herfra (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2010 af piper (Slettet)

Det var så lidt.


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.