Kemi

vad er den korresponderende base til hydrogenphosphationen, og hvad er den korresponderende syre til dihydrogenphosphationen

07. februar 2010 af shufffff (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hydrogenphosphationen (HPO42–) og dihydrogenphosphationen (H2PO4–) er begge amfolytter.   a) Hvad er den korresponderende base til hydrogenphosphationen, og hvad er den korresponderende syre til dihydrogenphosphationen?     b) Opskriv reaktionsskemaerne for de tre hydronolysereaktioner, som inddrager disse fire species.   c) Beregn pH i en opløsning, der både er 0,10 M natriumhydrogenphosphat og 0,10 M natriumdihydrogenphosphat.   HVIS I BARE KAN FORKLARE MIG OPGAVE A), SÅ VIL DET VÆRE NOK FOR MIG .. PÅ FORHÅND TAK!!

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Når du skal finde den korresponderende base til en syre, er alt du skal gøre at fjerne et H

og når du skal finde den korresponderende syre til en base gør du det modsatte....sætter et ekstra H på;-)


Svar #2
07. februar 2010 af shufffff (Slettet)

 ok... jeg håber også at I kan komme med svaret til c) ?? det er min sidste opgave 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Når du skal beregne pH siger du pH=-Log ( stoffets molare koncentration )

f.eks. 0,002 M  så siger man -Log (0,002) = 2,7 pH


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

#3 er kun gældende for stærke syrer

Du skal benytte buffer ligningen i denne opgave

pH = 0,5 * (pKs + log( [C] / [Ca] ))

pks H2PO4- = 7,21 ; Cs = 0,10 M; Cb = 0,10 M

pH = 0,5 * ( 7,21 + log( 0,10 / 0,10))= 7,21

det er her forudsat at der arbejdes med 1 liter af hver opløsning, når det ikke er tilfældet eller der arbejdes med forskellige voluminer omregnes concentrationen M, (mol/L) til mol i opløsnnigen


Skriv et svar til: vad er den korresponderende base til hydrogenphosphationen, og hvad er den korresponderende syre til dihydrogenphosphationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.