Matematik

Rente

07. februar 2010 af vict0438 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave jeg skal lave med noget rente, og så ville jeg lige høre om der er en lettere måde end :

52000*0,03 = 1560 52000+1560 = 53560 ... ..... . . . . .. osv. indtil år 8

En person sætter 52 000 kr. i banken til en fast årlig rente på 3 %.
(a) Hvor stort et beløb står på kontoen efter 8 år?
(b) Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Hvis startkapitalen er A vil der efter et år med rentefoden r være tilskrevet renten A*r så der nu står A(1+r). Nu trækker dette beløb renter i et år til så efter 2 år er der nu A(1+r)(1+r) =A(1+r)2. Efter n år vil der så stå A(1+r)n


Svar #2
07. februar 2010 af vict0438 (Slettet)

Kan du så også hjælpe mig med Bern for jeg ville gøre dette

100/3 = 33,333333.  52000(1+3%)^33,33333333. Er det den rigtige formel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af peter lind

Ikke hvis det er den du nævner i #0. Der er n=8


Svar #4
07. februar 2010 af vict0438 (Slettet)

Når hvad for en ville du så bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af peter lind

52000*(1+0,03)8


Svar #6
07. februar 2010 af vict0438 (Slettet)

ja men det er jo i A, hvor jeg finder ud af hvad beløbet er efter 8 år. Men i B skal jeg finde ud af hvor mange år der går før beløbbet er fordobblet. Og så ville jeg sige :

At på et år stiger beløbbet med 3 % så hvis beløbbet skal stige med 100 procent så siger vi 100/3 = 33,3333 og så 52000*(1+0,03)^33,333333 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. februar 2010 af peter lind

Det burde du have sagt. Nej den metode går ikke. Så skal du løse ligningen 52000(1+0,03)n = 2*52000


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.