Matematik

Rumfang?

08. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej .. er dette her rigtigt?

Opgaven:

En kasseformet tank til fyringsolie er indvendig målt 200 cm lang, 50 cm bred og 100 cm høj.

Hvor mange liter kan tanken rumme?

= Kassens rumfang: 200*50*100= 1000000cm^3

Tanken rummer= 1000000/1000 = 1000 liter. 

Tanken fyldes med 900 liter olie. på en måler ses der, at oliestanden efter 8 døgn er dunket 12 cm.

Hvor mange liter fyringsolie er der nu i tanken og hvor højt står det i tanken?

Dette forstår jeg ikke. Håber på hjælp.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug simpel forholdsregning. Den fulde højde på 100 cm svarer til 1000 liter. Så en sænkning af oliestanden på 12 cm svarer til et forbrug på 120 liter. Så der må være 900-120 = 780 liter tilbage. Og den mængde olie fylder 78 cm i tanken.


Svar #2
08. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hvor får du 120 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er simpel forholdsregning. Den fulde højde på 100 cm svarer til 1000 liter. Så 1 cm svarer til 10 liter, og 12 cm til 120 liter.


Svar #4
08. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hvor mange liter fyringsolie er der nu i tanken = 900-120 = 780 liter tilbage.

hvor højt står det i tanken= hvordan fylder de 78 i tanken?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Igen, 10 liter fylder 1 cm, så 780 liter fylder 78 cm.


Svar #6
08. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

ja, okay. men hvordan skal jeg skrive det som udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Antallet af liter i tanken er proportionalt med højden af olien i tanken, og den fulde tank rummer 1000 liter med en højde på 100 cm. Så 12 cm svarer til

1000 liter / (100 cm) * 12 cm = 120 liter.

Den resterende oliestand 900 liter -120 liter = 780 liter svarer da til

100 cm / (1000 liter) * 780 liter = 78 cm.


Svar #8
08. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

tusind tak. nu har jeg forstået det.


Skriv et svar til: Rumfang?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.