Matematik

Eksponentielle funktioner

08. februar 2010 af everg (Slettet)

- Jeg skal bevise hvordan formlerne til bestemmelse af a og b fremkommer, og skal skrive tekst til HVER linje i bevisførelsen.

Jeg desværre ikke kopiere bevisførelsen over her :(

men håber i har den

- har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er vist lidt vagt formuleret


Svar #2
08. februar 2010 af everg (Slettet)

mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2010 af Anxyous (Slettet)

Du må da i det mindste lige vise, at du selv har bevist den.

Vi kan jo ikke bare lave dine lektier for dig ;)

Det er i regelen meget enkelt; når du har beviset skal du blot forklare, hvad der sker fra et trin til et andet i beviset.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2010 af mathon

er det a og b
   
   i
          1)  y = ax + b

          2)  y = b·ax

          3)  y = b·xa

          4)  ??

          5)  ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2010 af Anxyous (Slettet)

Mathon, det er en eksponentiel udvikling, altså 2) :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2010 af mathon

      b·ax2 = y2
      b·ax1 = y1                         divider ligningerne

     ax2/ax1 = (y2/y1)

     ax2-x1 = (y2/y1)

     a = (y2/y1)1/(x2-x1)

     b = y1/ax1
 


Svar #7
08. februar 2010 af everg (Slettet)

Mathon det er det! :)

problemet er bare teksten :(?

f.eks. hvad skal der stå i den første


Svar #8
08. februar 2010 af everg (Slettet)

jeg kan godt forklare hva der sker i de andre trin bare ikke de 2 første


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. februar 2010 af mathon

de to første er blot

          y = b·ax     skrevet b·ax = y


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.