Kemi

Pufferopløsning opgave

09. februar 2010 af GreatNusseR (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej,

Vi har fået stillet følgende opgave:

Der skal fremstilles 2 L glycin pufferopløsning med koncentrationen 0,1M (den formelle koncentration). pH i denne 

puffer skal være 9,0.    

Opløsningen skal fremstilles ud fra glycin (molarmasse 75,07 g/mol) og 0,1M NaOH. 

Hvordan vil du gøre? 

 

Er der nogen som har et par hjælpende hints så man kan komme i gang? Er lidt på bar bund. 

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af mathon

                             H2NCH2COOH + OH-   →   H2NCH2COO-  +  H2O

hvor
        NaOH'en benyttes til indstilling af  pufferen
dvs
        til at opnå et (nb/ns)-forhold, der matcher en pH-værdi på 9,0:

         pH = pKs + log(nb/ns)

         nb/ns = 109,0-pKs


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2010 af mathon

          pKs = 2,4


Skriv et svar til: Pufferopløsning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.