Matematik

f'(x) = 0?

09. februar 2010 af 92-majse (Slettet)

Hej jeg sidder med en matematikaflevering og skal aflæse punktet på en graf, hvor f'(x) = 0. Hvordan gør man det, og er der en bestemt regel der gælder her? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for y = f(x) har vandret tangent hvor f'(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2010 af peter lind

Det er hvor tangenten til kurve er vandret enten i lokale maksima/minima eller med vandret vendetangent.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2010 af the_dancer (Slettet)

Hvis du skal have det præcise tal, er det nemmest at udregne det. Du skal først regne f'(x) ud og så kan du løse ligningen lig 0. Så isolerer du x og finder dermed x-værdien. Så kan du jo evt. finde y-værdien derfra. Og så kan du afgøre, om det er lokalt eller globalt maksimum/minimum. 


Svar #4
09. februar 2010 af 92-majse (Slettet)

vandret vendetangent? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vandret tangent indeholder også tilfældet vandret vendetangent.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

hvordan ser f(x) ud??


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2010 af the_dancer (Slettet)

 Vandret vendetangent er der, hvor grafen vender. Fx hvis det er en parabel vil den kun vende et sted, og her vil der være en tilhørende tangent og denne kaldes vandret vendetangent. 


Svar #8
09. februar 2010 af 92-majse (Slettet)

Kiliki: Jeg har vedhæftet opgaven.

the_dancer: tak :)

Vedhæftet fil:Aflevering 14.docx

Skriv et svar til: f'(x) = 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.