Matematik
Funktioner
07. februar 2005 af
dR-Semic (Slettet)
Jeg tror min matematiklærer havde fået sig en ferna branca for meget da hun formulerede opgavesæt, i alt fald er jeg ikke sikker på hvordan jeg skal fortolke dette: funktionen g er givet ved g(x) = sqrt(1+x^2). Vis ved omskrivninger, at grafen er en halvcirkel.
Skal dette forstås sådan at jeg skal indsætte nogle værdier og redegøre for at g(x) ikke kan have nogle negative værdier, at der er lineær proportionalitet osv eller skal jeg lave alle mulige farlige ting og få omskrevet til en anden funktion? :S Hjælp plz...
Skal dette forstås sådan at jeg skal indsætte nogle værdier og redegøre for at g(x) ikke kan have nogle negative værdier, at der er lineær proportionalitet osv eller skal jeg lave alle mulige farlige ting og få omskrevet til en anden funktion? :S Hjælp plz...
Svar #2
07. februar 2005 af allan_sim
Tænk på g(x) som y, så du har
y = sqrt(1-x^2)
y^2 = 1-x^2
.
.
.
Flyt selv rundt, så du får et udtryk på formen
(x-x0)^2+(y-y0)^2 = r^2
Dette er så ligningen for en cirkel. Hvad i ovenstående omskrivning gør, at det faktisk er en halvcirkel?
y = sqrt(1-x^2)
y^2 = 1-x^2
.
.
.
Flyt selv rundt, så du får et udtryk på formen
(x-x0)^2+(y-y0)^2 = r^2
Dette er så ligningen for en cirkel. Hvad i ovenstående omskrivning gør, at det faktisk er en halvcirkel?
Svar #3
07. februar 2005 af dR-Semic (Slettet)
Nåh sådan :P takker. Det er fordi y ikke kan have nogle negative værdier...
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
