Matematik

Løse tredjegradsligning vha. nulregel - uden lommeregner

10. februar 2010 af Lri (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har fået at vide, at jeg skal løse den uden brug af lommeregner, samt at jeg skal bruge nul-reglen. Er der nogen der kan lede mig på rette vej, for jeg er lidt lost i forhold til at bruge den, når der er tale om en tredjegradsligning.

2x^3+7x^2-4x=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan se, at x=0 er rod, så du kan reducere ligningen til en andengradsligning

2x2 + 7x -4 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2010 af peter lind

sæt x ud foran en parantes


Svar #3
12. februar 2010 af Lri (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Løse tredjegradsligning vha. nulregel - uden lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.