Kemi

Forhold mellem stoffer i en opløsning

15. februar 2010 af Bjaum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har allerede postet et spørgsmål om den her opgave, men jeg har brug for et lidt mere specifikt svar. Håber det er i orden.

Giver det mening, hvordan jeg her har udregnet forholdet mellem vand og ethanol?

"

På restaurant serveres en 33 masseprocent vodka med densiteten 0,95 g/mL. En ”genstand” regnes for 2 cL.

Hvad er forholdet mellem vand og ethanol regnet i mol?
Jeg vil starte med at finde vandets og ethanolens stofmængder.
Hvis vi forstiller os, at vi har 100g af vores vodka opløsning, så er 33g (33%) ethanol, og 67g (67%) vand. Nu kan vi dele det med stoffernes molarmasser.
n=m/M
Ethanol: n=33/46,07=0,7163mol
Vand: n=67/18,02=3,718mol
Jeg kan nu dele de to stofmængder med hinanden, for at finde forholdet.
0,7163/3,718=0,193
Forholdet mellem de to stoffer er altså 0,193.
"

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Men nu har du jo slet ikke brugt vodkaens densitet.

Karam


Brugbart svar (3)

Svar #2
15. februar 2010 af mathon

    

                                         ethanol                                 vand

masse                              0,33·V·ρ                              (1-0,33)·V·ρ

masseforholdet                 0,33                                      0,67

                                             1                                        2,0303

                                       0,492537                                    1


Skriv et svar til: Forhold mellem stoffer i en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.