Matematik

2. grads polyniomium

15. februar 2010 af dennisbl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Sidder lidt fastmed et polynomium, jeg skal finde diskriminanten ved:

f(x) = x^2 + x - 12

a = 1, b = 1 , c = -12

Jeg sætter følgende formel op:

(1)^2 - 4 * 1 * -12)

1^2 = 1

-4 * 1 * -12 = 36

Men hvordan kommer jeg så vider herfra? Må ikke anvende nogle hjælpemidler til opgaven, så er lidt på bar bund.. Jeg har prøvet at solve den, o g den sætter diskriminanten til at være 49, et tal jeg ikke kan ramme..

Da det som sagt er uden hjælpemidler ville jeg være taknemmelig, hvis essensen i at udregne den her formel for opgaver smertefrit kunne blive forklaret :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2010 af mathon

   d = b2 - 4ac = 12 - 4·1·(-12) = 1 + 48 = 49 = 72


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja. 12 er 1 og (-4)*1*(-12) er 48. Således er diskriminanten 49. Løsningerne er x1 = (-1 + √49)/(2*1) = (-1 + 7)/2 = 6/2 = 3 og x2 = (-1 - 7)/2 = -8/2 = -4.


Svar #3
15. februar 2010 af dennisbl (Slettet)

Tusind tak for svarene :)

Var i tvivl omkring det negative fortegn som b havde, og om 1^2 blot skulle +'es på bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2010 af mathon

skrevet kort

     x = (-1 ± 7)/2


Skriv et svar til: 2. grads polyniomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.