Matematik

Funktioner

15. februar 2010 af dennisbl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen,

jeg sidder med en potenssammenhæng, der hedder  f(x)=1117.75x*x^-0.805071 hvor f(x) er antal solgte enheder, og x er prisen.

Har lidt problemer, da jeg nu får til opgave at bestemme varens pris som funktion af antal solgte enheder, hvor ovenstående formel er antal solgte enheder (f(x)) som funktion af prisen x.

Har i TI-interactive nu lavet en powerregression således at antal solgte enheder nu står opført som den uafhængige variabel, og prisen som afhængige og får følgende: f(x) = 6111.58*x^-1.24197

Lyder dette nogenlunde rigtigt eller er det helt ude i hampen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal da bare omskrive den første ligning og finde den inverse funktion:

f(x)=1117.75*x^(-0.805071)

x^(-0,805071)=f(x)/1117,75

x=(f(x)/1117,75)^(1/(-0,805071))

x=6115,47*f(x)^(-1,24213)

Så jo, du havde ret. Men lav lige opgaven uden lommeregner. ;)


Svar #2
15. februar 2010 af dennisbl (Slettet)

Ja, inverse funktioner havde krydset mine tanker, men havde håbet det ikke var den vej jeg skulle :) Der fungerer regression lidt nemmere xD

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Men det er mere kedeligt. :)


Svar #4
15. februar 2010 af dennisbl (Slettet)

Haha, inverse funktion er ikke min stærke side, så det ved jeg ikke helt xD Må nok igang med det alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Det er ofte en nødvendighed. Du er ikke så heldig at få opgivet data hver gang, så det er godt at øve sig. Desuden er det meget nyttigt at kunne, hvis du skal læse noget med matematik fremover.


Svar #6
15. februar 2010 af dennisbl (Slettet)

Er kun nogle uger henne i mit B-niveau forløb, så har kun lige været kort inde og snuse til det. Helt sikkert noget jeg skal ha' arbejdet med.

Tusind tak for hjælpen, igen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Det er helt i orden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Er der ikke et "x" for meget i dit oprindelige udtryk

f(x)=1117.75x*x^-0.805071  ?


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.