Matematik

Potens Funktioner

16. februar 2010 af hrhansen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude, sidder og er ved at dø over at jeg ikke kan finde ud af en opgave. Det handler om potentiel vækst.

Min regneforskrift ser således ud: f(x)= 4*x^0,827


b)Med hvor mange procent skal x-værdien vokse, hvis y-værdien vokser med 40%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af mathon

Det handler om potensiel vækst

     y2/y1 = (x2/x1)0,827

     1,4y1/y1 = ((1+r)x1/x1)0,827

     1,4 = (1+r)0,827

     1+r = 1,41/0,827

      r = p/100 = 1,41/0,827 - 1

      p = [1,41/0,827 - 1]·100


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2010 af peter lind

Løs ligningen f(x)*1,4 = 4*x0,827*1,4 = 4*(x+Δx)0,827 Dette kan gøres ved at dele ligningssystemet med 4*x0,827


Skriv et svar til: Potens Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.