Matematik

Forml til indexudregning?

17. februar 2010 af nikolaikoch (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig, og fortælle hvilke formler jeg skal bruge til at løse de to vedhæftede opgaver?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Se dette indlæg.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2010 af mathon

indekstallet 100 ≡ 650

indekstallet 1 ≡ 6,50

   fra beløb til indekstal: tal/650·100

   fra indekstal til beløb: indekstal/100·650


Svar #3
17. februar 2010 af nikolaikoch (Slettet)

okay mange tak, har i et bud på den anden opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2010 af mathon

       Kn = Ko(1+r)n
 
       Ko = Kn(1+r)-n

       p = ((Kn/Ko)1/n - 1)·100          (r = p/100)

       n = ln(Kn/Ko)/ln(1+r) = log(Kn/Ko)/log(1+r)


Svar #5
18. februar 2010 af nikolaikoch (Slettet)

Fantastisk, tak for det :)


Skriv et svar til: Forml til indexudregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.