Fysik

Afstanden til månen

18. februar 2010 af marshov (Slettet)

Der er en opgave der driller mig, den lyder således:

Afstanden til månen øges med 3,8 cm pr. år. Hvad var afstanden for 4 milliarder år siden, hvis denne forøgelse pr. år har været konstant???

Jeg ved ikke om man skal bruge denne information, men afstanden mellem jorden og månen i radius = 3,844*108 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 hvis afstanden øges med 3,8 cm pr. år, så har den på 4 milliarder år flyttet sig 3,8*4*10^9 cm længere væk. Det trækker du så fra den afstand månen befinder sig fra jorden i dag.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Husk at holde styr på enhederne


Svar #3
18. februar 2010 af marshov (Slettet)

Okey, men når jeg skal trække dem fra skal det så ikke være i diameter istedet for radius.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Afstanden mellem jorden og månen i dag er den afstand du giver i #0. Du skal ikke blande cirkler ind i denne betragtning. Du skal blot beregne, hvor meget afstanden har ændret sig, og trække ændringen fra den nuværende afstand for at få afstanden engang i fortiden.


Svar #5
18. februar 2010 af marshov (Slettet)

Okey jeg har gjort det på følgende måde

Først laver jeg 3,8 cm til m: 3,8cm / 100= 0,038m

0,038*4*109 m= 1,52*108

3,844*108 - 1,52*108 = 2,324*108 m

Er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud. :-)


Skriv et svar til: Afstanden til månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.