Kemi

HCl i vand

19. februar 2010 af mb1628 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En opløsning af HCl i vand har pH-værdien 2,3. Hvad bliver pH-værdien hvis man tilsætter 75 ml rent vand til 25 ml af denne opløsning?

Hvordan udregner jeg dette??

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (5)

Svar #1
19. februar 2010 af mathon

     [H3O+] = 10-pH = 10-2,3 = 0,005012 M

     rumfanget 4-dobles, hvorfor fortyndingsfaktoren er (1/4)

     [H3O+]efter = (1/4)·(0,005012 M) = 0,001253 M

     pHefter = -log(0,001253) = 2,9


Svar #2
22. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

tusind tak for hjælpen ;-)


Skriv et svar til: HCl i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.