Matematik

Udtryk med partielt afledede

19. februar 2010 af MikalaP (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Beregn udtrykket KYK + LYL, hvor YK, hhv. YL er den partielt afledede af Y mht. K, hhv. L, hvis

Y = Aelamda * t (delta*K-p + (1−delta) * L-p)-m/p

Jeg er med så langt at man starter med først at tage den partielt afledede mht. K - altså differentiere den indre og ydre, og så ganger K på.. Derefter gør man det samme bare med L.. Til sidst plusser man dem og forkorter mest muligt.
 

Men hvordan man så lige forkorter alt det kan jeg ikke helt gennemskue, når der står delta i funktionen, så hjælp modtages med kyshånd :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Når Y betragtes som en funktion af K og L, skal alle de andre indgående størrelser, A, λ, t, δ, p, og m betragtes som konstanter. Så få du

∂Y/∂K = Aeλt • (-m/p) (δ K-p + (1-δ) L-p)-m/p-1 • δ (-p) K-p-1 , og tilsvarende

∂Y/∂L = Aeλt • (-m/p) (δ K-p + (1-δ) L-p)-m/p-1 • (1-δ) (-p) L-p-1 .

Heraf får du

K ∂Y/∂K + L ∂Y/∂L = Aeλt • (-m/p) (δ K-p + (1-δ) L-p)-m/p-1 • (-p) (δ K-p +(1-δ) L-p)

= m Y / (δ K-p + (1-δ) L-p)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Delta må betyde K-p-K0-p, og skriver du den inderste parentes ud, står der L-p- L-p+L0-p. Du har ikke skrevet, om L og K er funktioner af t (så har vi med en sammensat funktion at gøre), eller om det er konstanter, men Y=Y(L,K) eller måske Y=Y(L(t),K(t))., Det gør en forskel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg tror ikke "delta" i opgaven skal forstås som en lille ændring i K, for (1-delta) kan ikke læses på den måde. Vi kan kun gå ud fra formuleringen, som den er givet til os af opgavestilleren.


Svar #4
19. februar 2010 af MikalaP (Slettet)

Jeg takker for svaret..

Jeg var enig i Andersens udregninger, så det må være rigtigt :)


Svar #5
21. februar 2010 af MikalaP (Slettet)

Som man kan se er jeg enig i Andersen indtil sidste udregning..

Jeg har siddet og kikket  det længe og er kommet frem til at svaret må være m*Y, forstår i hvert fald ikke hvordan Andersen er kommet frem til noget med en brøk  - med mindre sidste led er glemt?

Ser min forklaring i vedhæftet dokument og hjælp endelig :)

Vedhæftet fil:1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, du har fuldstændig ret. Jeg var lidt for hurtig med at nå frem til den sidste ligning i #1. Som du korrekt gør opmærksom på, ophæver den sidste parentes -1-eksponenten, så det bliver mY.

Mange tak for rettelsen.


Skriv et svar til: Udtryk med partielt afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.