Matematik

Skæringslinje mellem to planer

22. februar 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde skæringslinjen mellem følgende 2 planer:

a: 2x -4y + 3z - 12 = 0     b: -x + 2y + 6z + 9 = 0

Først erstatter jeg x med t, så der står:

a: 2t -4y + 3z - 12 = 0      b: -t + 2y + 6z + 9 = 0

Herefter finder jeg y og z, som ved hjælp af 2 ligninger med to ubekendte giver:

y = t/2 - 33/10 og z = -2/5
 

Så kommer jeg til selve paramterfremstillingen, som jeg ikke ved hvordan jeg skal skrive??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så er en parameterfremstilling for linien

(x, y, z) = (t, t/2-33/10, -2/5) = (0, -33/10, -2/5) + t(1, 1/2, 0) , hvor t gennemløber de reelle tal.


Svar #2
22. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Hvordan får du koordinaterne i retningsvektoren?


Svar #3
22. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Nåå... Den bestemmer hvor 'mange' t der skal ganges på henholdsvis x, y og z


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #0 har du fundet y og z som funktion af x (som du kaldte t). I #1 bruger jeg så bare x som parameter, altså x = t, y = t/2 - 33/10, z = -2/5.


Skriv et svar til: Skæringslinje mellem to planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.