Kemi

Koncentration - Opgave

22. februar 2010 af Bjaum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave her, som jeg har meget svær ved at forstå:

Koncentreret saltsyre har en massefylde på 1,19 g/mL og indeholder 37,00 masseprocent HCl.

Beregn antal mL koncentreret HCl opløsning, der skal bruges for at fremstille 10,00 L 0,10 M HCl opløsning.

Er der nogen der kan forklare, hvad opgaven går ud på, og hvordan man kunne lave den? Jeg vil helst ikke have et svar, men bare en forklaring, hvordan det kan laves.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af mathon

cs = (p/100)·d/M = 0,37·(1190 g/L)/(36,465 g/mol) = 12,0746 M

              V·(12,0746 mol/L) = (10,00 L)·(0,10 mol/L)


Skriv et svar til: Koncentration - Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.