Fysik

HJÆLP, DET ER SERIØST VIGTIGT !

23. februar 2010 af Diddeandrea (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej alle sammen. jeg skal finde ud af hvordan jeg beregner hvor meget ethanol jeg kan få ud af 1,0 kg sukker. og det kan jeg ikke sinde ud af, er der ikke nogle der kan hjælpe mig?

opgaven lyder sådan her:

Beregn hvor mange gram ren ethanol, C2H5OH der teoretisk kan fremstilles ud fra 1,0 kg sukker med formlen C12H22O11.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af mathon

M(C12H22O11) = 342.2979 g/mol
M(C2H5OH) = 46,07 g/mol

                                          C12H22O11  +  H2O  →  4C2H5OH  +  4CO2
ækvivalentmængder i g:         342,30                         4·46,07
aktuelle mængder i g:            1000                               x

teoretisk mulig mængde C2H5OH:
                                                        x/(4·46,07 g) = (1000/342,30)

hvoraf x beregnes
 


Svar #2
23. februar 2010 af Diddeandrea (Slettet)

 okay tusind tak, men hvordan beregner jeg X ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2010 af mathon

                                         x = (1000/342,30)·(4·46,07 g)


Skriv et svar til: HJÆLP, DET ER SERIØST VIGTIGT !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.