Matematik

step funktion

23. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har prøvet og skitsere grafen (på den anden halvdel af siden), men jeg ved så ikke hvordan jeg finder den laplace transformerede.

Jeg kan se at jeg skal benytte Heavisides, men ved hvordan gør jeg? nogen der kan hjælpe?

takker på forhånd

Vedhæftet fil: aflev 3 hjælp.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2010 af peter lind

G(s) = ∫0ooe-stg(t)dt = ∫π/23/2πe-stcos(t)dt

Ved integrationen brug at cos(t) = (eit+e-it)/2


Svar #2
23. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

kan du forklare lidt mere detaljeret hvordan du bruger heaviside i ligningen? så hvis jeg bruger det en anden gang?

og hvordan kommer du frem til at cos(t) = (eit+e-it)/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2010 af peter lind

Jeg bruger ikke heaviside. Jeg er faktisk ikke klar over hvad det er.

eit            = cos(t) + isin(t)

e-it           = cos(t) - isin(t)

eit+e-it   = 2cos(t)


Svar #4
23. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

er det her rigtigt?? se fil

Vedhæftet fil:aflev 3 hjælp.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2010 af peter lind

Det får jeg også

Her er iøvrigt en anden metode til at integrere funktionen. Brug partiel integration to gange, hvor du integrere e-st og differentiere den trigonometriske funktion (eller omvendt). De vil give en ligning af formen G(s) = F(s)+k(s)*G(s), som du så kan løse.


Skriv et svar til: step funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.