Kemi

Beregn pH - hurtig !!

23. februar 2010 af indien (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej !

Jeg skal beregne pH i et surt og område og i et basisk område på titrerkurven.

Alt dette ved jeg:

- En titrering af stærk syre med en stærk base.

- Syre: HCl saltsyre 20 mL

- HCl stofmængdekoncentration= 0,085 M.

- Base: NaOH natriumhydroxid 0,1 M

- Ækvivalenspunkt er ved V(NaOH)= 17 mL

Hvor starter jeg???

Jeg vil beregne pH ved tilsætning af 9 mL NaOH..

HJÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2010 af dnadan (Slettet)

For nHCl>nNaOH gælder (dvs. surt område)

pH=-log ( (nHcl-nNaOH)/VTotal), hvor VTotal=VHCl+VNaOH

For nHCl<nNaOH gælder(dvs. basisk område)

pOH=-log((nNaOH-nHCl)/VTotal) og 14=pH+pOH


Skriv et svar til: Beregn pH - hurtig !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.