Matematik

Hjælp til eksponentielt funktion?

23. februar 2010 af flying-bird (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er virkelige gået i stå her. nogen der kan hjælpe lidt her?

har fuldstændigt glemt hvordan man finder en regne forskrift

Tabellen viser for perioden 1993–1997 udviklingen i antallet af delebilister i Schweiz.

År                            :   1993  -  1994  - 1995  -  1996  -  1997
 

Antal delebilister:         3143  -  4662  - 7332 - 11308  - 17435

Antallet af delebilister er med god tilnærmelse vokset eksponentielt i perioden.


a) Bestem en regneforskrift f(x) for antallet af delebilister i Schweiz.
b) Bestem fordoblingskonstanten og skriv, hvad det tal fortæller om antallet af delebilister.
c) Bestem f(6). Kommentér resultatet, når det oplyses, at antallet af delebilister i Schweiz i 1999 var 30000.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af fjonk (Slettet)

Generalformel for regneforskrift for en eksponentiel funktion: f= b*a^x

 Formel for at finde Regneforskrift:

Man starter med at finde a i en regneforskrift:

a = y2/y1^1/x2-x1 => a = 17435/7332^1/1997/1995 => a= 4,75586

formel for at finde b i regne forskrift:

b = y1/a^x1 => 7332/ 4,75586^1995 => b = 0

Regneforskriften er:

0*4.75586^x

Fordoblings konstanten:

T2= log(2)/log(a) => T2= log(2)/log(4,75586) => T2 = 0.444502.

Prøv at tjekke op om jeg har regnet rigtigt, nu hvor du os har formlerne og fremgangsmåden :D

Opgave C er jeg ked af , at jeg ikke forstår helt 


Svar #2
24. februar 2010 af flying-bird (Slettet)

ok tak for hjælpen jeg prøver den lige efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2010 af fjonk (Slettet)

 Det var så lidt


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentielt funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.