Matematik

Halverings konstant eller fremskrivningsfaktor

24. februar 2010 af kongfu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har et problem jeg har en opgave der lyder som følgende:

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden. For en ren og klar sø gælder, at lysintensiteten L er bestemt ved

L = 100 · ax

hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade.
Det kan oplyses, at for en bestemt ren og klar sø er lysintensiteten 16 i 5 meters dybde.

a)Beregn fremskrivningsfaktor og halveringskonstant

------------

jeg kan selv finde halverings konstanten hvis jeg har "a" (fremskrivningsfaktoren) eller omvendt altså finde "a" hvis jeg har halverings konstanten ...men hvordan finder jeg ved hjælp af de ovenstående hjælpe midler den ene af de to?...
tror måske jeg skal løse ligningen
16 = 100 * a ^5
fordi 16 er lysintensiteten efter 5 meter( derfor opløftet i 5)
og så skal jeg jo bare finde ud af hvad a er...men how? help please XD


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af mathon

            16 = 100·a5
            
             a5 = 0,16

             a = 0,161/5
 


Svar #2
26. marts 2010 af kongfu (Slettet)

hey fik aldrig takket for svaret =D det hjalp mig pretty much 


Skriv et svar til: Halverings konstant eller fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.