Matematik

Funktioner

25. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med nedenstående opgave?

Forstår ikke hvad det er jeg skal gøre?

En funktion er givet ved:

f(x) = x3 - 4x2-11x+30 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,f(3)).

Skal man differentiere og indsætte punkterne? Har ingen ide om hvad det er man skal gøre?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

kender du tangentligningen

              y = f '(xo)(x-xo) + f(xo) ?


Svar #2
25. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2010 af mathon

hvordan beregner du tangentligning?

når
   f(3) = 33 - 4·32 - 11·3 + 30 = 27 - 36 - 33 + 30 = -12
   f '(x) = 3x2 - 8x - 11
   f '(3) = 3·32 - 8·3 - 11 = 27 - 24 - 11 = -8
 

 


Svar #4
25. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 ? ved det ikke. 

Ved ikke hvor jeg skal starte i denne opgave? 

troede man skulle differentiere og sætte punkterne ind. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2010 af mathon

        det skal du også
men i
         y = f '(xo)(x-xo) + f(xo)

    
         y = -8(x-3) - 12


Svar #6
25. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 kan du ikke forklare hvorfor du har brugt de forskellige tal. 


Svar #7
25. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 så man: 

1. sætter x=3 ind i den oprindelige ligning 

2. differentiere ligningen 

3. sætter 3 ind i den differentierede ligning 

4. sætter de forskellige tal ind i formlen. 


Svar #8
25. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Kan du ikke forklare formlen, ved ikke hvad X0 betyder man resten forstår jeg godt. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2010 af mathon

             xo er røringspunktets førstekoordinat


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.