Matematik

integralregning areal af omåde

26. februar 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

har fået denne opgave.

Grafen for funktionen: f(x)=x^3-5x^2+2x+1

afgrænser sammen med linjen med ligning: y = -7 to begrænsede områder

bestem det samlede areal af områderne.

Først findes grænserne ved at sætte: solve(f(x)=y,x) ikke? der får jeg: x=-1 x= 2 og x=4

hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Nu regner du det besteme integrale hvor grænserne er de grænser du lige har fundet. Integraten bliver differensen mellem funktionerne.

Karam


Svar #2
26. februar 2010 af annarosenvang (Slettet)

 jamen jeg har jo kun 3 grænser. 

jeg siger:

integrate: (f(x)-y,x,-1,4) = 10,42

er det så bare arealet af de to områder? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2010 af mathon

                  A = -12(f(x)-g(x))dx + 24(g(x)-f(x))dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2010 af mathon

           g(x) = -7


Skriv et svar til: integralregning areal af omåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.