Matematik

Funktioner....

01. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Hej nogen der kan hjælpe med at finde den årlige vækstrate for nedenstående opgave: 

En størrelse vokser med 1,4 % om måneden, hvad er den årlige vækstrate? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af mathon

            1,01412 = 1,18156

dvs årlig væksrate = 1,18156 - 1 = 0,18156 = 18,156%


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2010 af jnl123

(1+1,4/100)^12 = 1,18 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2010 af jnl123

#1 er korrekt :)


Svar #4
01. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Men hedder det ikke 14/100 = 0,14^12? og ikke 0,014 fordi det er jo så 1,4 % og ikke 14 %? 


Svar #5
01. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Undskyld har skrevet 1,4 i, men der burde stå 14, min fejl....


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2010 af jnl123

man siger 101,4% i 12 måneder, derfor er det (1+1,4%)^12

Det giver så 118%, og væksten er derfor 18%


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Siger du i #5, at det virkelig skulle have været 14% om måneden i opgaveteksten? I så fald er den årlige vækstrate

(1,14)^12 - 1 = 381,79%


Skriv et svar til: Funktioner....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.