Matematik

skitse af funktion

02. marts 2010 af zaga-gyan (Slettet)

Her i opgaven 2.1 har jeg prøvet at lave en skitse i maple af højre side af lighedstegnet som opgavestilleren ønsker, men jeg får en warning op på skærmen, og ved ikke hvad fejlen er? eller er jeg helt gal på den ?

nogen der kan hjælpe,

tak på forhånd

Vedhæftet fil: aflev 4 hjælp.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er u? Er det en generel funktion?


Svar #2
02. marts 2010 af zaga-gyan (Slettet)

jeg tror det er en forsinkelses funktion. Heviside funktion. men er ik sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2
Ja, det lyder plausibelt, at det er Heaviside's stepfunktion. I så fald er

u(x) = 0, for x < 0,
u(x) = 0,5 , for x = 0,
u(x) = 1, for x > 0 .

Så skulle du kunne skitsere funktionen på højre side, bare som en tegning lavet manuelt.


Svar #4
03. marts 2010 af zaga-gyan (Slettet)

hvordan finder du frem til disse betingelser?

u(x) = 0, for x < 0,
u(x) = 0,5 , for x = 0,
u(x) = 1, for x > 0

kan det forklares nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en definition. Det er sådan, Heaviside's step funktion er defineret.


Skriv et svar til: skitse af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.