Matematik

Areal af punktmængde

03. marts 2010 af humbleways (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke så god til integralregning, og har problemer med denne opgave.

Al hjælp vil være værdsat. På forhånd tak!

Vedhæftet fil: opg4.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af peter lind

Du finder grænserne for integralet  ved at løse ligningen f(x)=0. Her kan det betale sig at sætte x ud foran en parantes og bruge 0 reglen. Lav evt. en graf for funktionen, så du bedre kan se hvilken punktmængde, det drejer sig om. Ved integrationen brug at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn


Svar #2
06. marts 2010 af humbleways (Slettet)

Hmm. Jeg kan ikke få det til at passe.

Jeg får grænserne for integralet til at blive 2 og -2. Og funktionne integreret til F(x) = (1/4)x^4-2x^2). Men så ender jeg med en punktmængde på 0.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nulpunkterne for funktionen f(x) finder du ved at løse ligningen x3 - 4x = 0 . Vi skriver den som x(x2-4) = 0 og bruger nulreglen, og får at x = 0, eller x = -2, eller x = 2 er løsninger. Funktionen f er antisymmetrisk i den forstand, at f(-x) = -f(x). Punktmængden i opgaven vedrører intervallet [0, 2] på førsteaksen, og integralet skal være fra 0 til 2.


Svar #4
06. marts 2010 af humbleways (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) Så jeg har altså integralet:

2
integrale x^3-4x
0

Men lige meget, hvilken regel jeg bruger får jeg nu bestemt integralet til -4? Og det kan vel ikke passe som punktmængdens areal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I intervallet [0,2] er f(x) ≤ 0, så punktmængdens areal er

A = ∫20 (-f(x)) dx . Eventuelt kan man betragte det areal, der afgrænses af f(x) og førsteaksen fra -2 til 0. Arealet af hver af disse punktmængder er 4.


Skriv et svar til: Areal af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.