Matematik
Haster Hjælp Beregning af integrationer =(
Hejsa allesammen jeg sider med to opgaver som jeg ikke kan løse =(
Beregn ved hjælp af stamfunktioner den eksakte værdi af følgende integraler:
a) ∫10 ( 2x+3 / x2+3x+7 ) dx = (( (2•(1/2)•12+3•1) / ( (1/3)•13+3•1/2•12+7•1) )) - (( (2•(1/2)•02+3•0) / ( (1/3)•03+3•1/2•02+7•0) )) = og det giver ingen resultat ?
og jeg ved at facit er ln(11/7) men jeg kan ikke få den =(
b) ∫10 ( x / x2- 2 ) dx = (( (1/2) • 12) / ( (1/3) • 13 - 2 • 1)) - (( (1/2) • 02) / ( (1/3) • 03 - 2 • 0)) = og det giver heller ikke noget resultat
og jeg ved at facit er -ln(2)/2 men jeg kan heller ikke få det til at passe =(
Er der ikke nogen der kan hjælpe mig på forhånd mange tak :D
Svar #2
04. marts 2010 af Jasko12 (Slettet)
tak få hjælpen men er der nogen der kan hjælpe med om b =(
Svar #3
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)
I dine opgaver, er integranderne snarere
a) (2x+3) / (x2+3x+7) og
b) x/(x2-2) ?
I så fald laver du i a) substitutionen t = x2+3x+7 med dt = 2x+3, så det drejer sig om at finde ∫1/t dt , og så substituere tilbage. I b) laver du substitutionen t = x2-2 .
Vær altid omhyggelig med at anføre parenteserne korrekt.
Svar #4
04. marts 2010 af Jasko12 (Slettet)
tja men det er lige det jeg ikke kan få til at passe opg a har jeg forstået men opg b kan jeg bare ikke lige overskue =(
Svar #5
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)
Opg b)
Brug substitutionen t = x2-2, dt = 2x dx
∫10 x / (x2- 2 ) dx = ∫x=1x=0 1/2 /(x2-2) d(x2-2) = 1/2 ∫t=-1t=-2 1/t dt = 1/2 ∫t=1t=2 1/t dt = -1/2 ∫t=2t=1 1/t dt
= -1/2 [ln(t)]21 = -1/2 ln(2)
Skriv et svar til: Haster Hjælp Beregning af integrationer =(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
