Kemi

HASTER VIRKELIG!!! empirske formler

04. marts 2010 af Andrs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Kan nogen fortælle hvordan man løser følgende opgave ? :)

ved en analyse af et carbonhydrid finder man, at 3,56 mg af stoffet ved fuldstændig forbrænding giver 11,20 mg CO2 og 4,58 mg H2O.

a) Bestem carbonhydridets empiriske formel.

Carbonhydridet er en væske. 1,62g af carbonhydridet bringes på gasform ved opvarmning, og gassens volumen måles til 0,610 L ved 120 ? og 1,013bar.

b) beregn stofmængden ved hjælp af idealgasloven, og beregn derefter carbonhydridets molare masse.

Håber nogen kan hælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2010 af NejTilSvampe

 hvis du beregner stofmængden for kuldioxid og vand kan du lave et reaktionsskema med stofmængdeforhold. Altså så du får

CxHy + A*O2 -->  n1CO2 + n2H2O

hvor n1 = 11,20mg / M(CO2)  og n2 = 4,58mg / M(H2O)

 x = n1

y = 2*n2

Sådan tror jeg ihvertfald a) skal løses.


Skriv et svar til: HASTER VIRKELIG!!! empirske formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.