Matematik

Linær funktion

07. marts 2010 af vict0438 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået stillet dette spørgsmål og aner ikke hvordan den skal løses ?

I de senere år er nye frysere blevet forbedret, så de forbruger stadig mindre el. Tabellen
viser det typiske årlige elforbrug for frysere for årene1988-2000.
År                                         1988 1990 1992 1994 1996 1998 2000
Årligt elforbrug (kWh)          635 605   573    541   512    483   454
Det oplyses, at det årlige elforbrug med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær model
f (x) = ax+b
hvor x er antal år efter 1988, og f (x) er det årlige elforbrug, målt i kWh.
(a) Bestem tallene a og b.
Hvad fortæller tallet a om udviklingen i fryseres elforbrug?

På forhånd TAK


Brugbart svar (3)

Svar #1
07. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Man anvender lineær regression og får, at:

a = -15,14

b = 30738,1


Forskriften er altså:

                                   f(x) = -15,14x+30738,10

Hvad fortæller tallet a om udviklingen i fryseres elforbrug?

Hint:
Hvis tallet er negativt, hvad tror du så, at det beretter om? ;-)

 


Svar #2
07. marts 2010 af vict0438 (Slettet)

Tak men hvordan fandt du frem til a og b det er nu det jeg ikke kan finde ud af, altså formlen ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Jeg har fortalt dig, at jeg anvender lineær regression og ikke topunktsformlen. ;-)


Svar #4
07. marts 2010 af vict0438 (Slettet)

det er også rigtigt undskyld tak for det :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2010 af mathon

hvis du insisterer på
to-punktsformlen

se

Vedhæftet fil:topunktsformlen.doc

Svar #6
07. marts 2010 af vict0438 (Slettet)

tak, forstår den bedre


Skriv et svar til: Linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.