Matematik

Renter og M afhænger lineært af T

07. marts 2010 af alexanderkl (Slettet)

Hej.. Har brug for hjælp til at par opgaver.

Den første omkring renter, da min lommeregner ligger på skolen og jeg ikke er sikker på min udregning, med den gamle jeg har liggende...

4600 indsættes på en konto... Fast rente og kvartårlige rentetilskrivninger..

7341kroner står på kontoen efter 6 år..

Hvor stor har terminsrenten været i procent?
Hvor stor har den årlige rente været ?

i den første har jeg gjort sådan her: (KVROD24)(7341/4600) = 1,0196 Men er det rigtigt ? altså 1,01%

Den anden opgave.. Da jeg overhovedet ikke forstår den mangler jeg lidt hjælp..
En sammen mellem variablerne t og m er givet ved
t   0,50 1,00 1,50 2,00 2,50 3,00
m1,07 1,50 1,85 2,12 2,37 2,60
Undersøg om m afhænger lineært af t ??

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Nej, Ikke 1,01%. Hvis terminsrenten, den kvartårlige rente, er p, er det 1+p du har fundet. Altså 1+p = 1,0196. Træk 1 fra, så får du p = 0,01967 = 1,967% . Det er jo den kvartårlige % , altså terminsrenten. Den årlige rente er så 4 gange så stor, altså 7,867 %.

Din PC er jo en stor lommeregner.


Skriv et svar til: Renter og M afhænger lineært af T

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.