Matematik

Hvad vil det sige, at faktorisere et polynomium ?

08. marts 2010 af Thea11 (Slettet)

Hvad vil det sige, at faktorisere et polynomium ?

et eksempel:     faktorisér: f(x)=x^2-x-2
Facit er               f (x) = (x + 1)⋅ (x − 2)

Men jeg forstår ikke hvad det vil sige at faktorisere og hvordan man gør det. Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

Det vil sige at skrive polynomiet som et produkt af førstegrads polynomier og andengrads polynomier uden nulpunkter.

I dit eksempel er det skrevet som produktet af 2 førstegrads polynomier


Brugbart svar (3)

Svar #2
08. marts 2010 af jnl123

f(x) = (x+a)*(x+b)

Hvis du finder rødderne af polynomiet, altså f(x)=0:

x^2-x-2 = 0    =>     x=-1  eller  x=2

Så er det nemt at sige:

(-1+a)*(2+b) = 0     =>   (-1+a) = 0    og    (2+b) = 0

hvorfor a og b er hhv. 1 og -2


Svar #3
10. marts 2010 af Thea11 (Slettet)

jeg siger mange tak for hjælpen, nu kan jeg nemt se det for mig :)


Skriv et svar til: Hvad vil det sige, at faktorisere et polynomium ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.