Matematik

eksponentiel funktion

10. marts 2010 af JeppeHvid (Slettet)

Hej jeg har en opgave her jeg har problemer med.

Bestem forskriften for denne eksponentielle funktion, hvis graf går igennem punkterne  (3,4) og (17,20).

Jeg har en lang række ens opgaver som den, så hvis der er en der vil udregne den der for mig, og vise hvordan det er gjort, ville jeg blive glad :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af mathon

           f(x) = y = b·ax                  benyttes to gange

                   y2 = b·ax2
                   y1 = b·ax1                ligningerne divideres

                   y2/y1 = ax2-x1        

                   a = (y2/y1)1/(x2-x1)
 
                   b = y1/ax1
 


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.