Kemi

1 M HCl ud fra 4 M HCl

10. marts 2010 af josea (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! 

Jeg har fået til opgave, at fremstille 1 M HCL ud fra 4 M HCl. 

Hvordan kan man det? 
Hvis i ville være så søde, at hjælpe mig, så ville jeg være meget taknemlig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 1M betyder 1 mol pr. liter

tilsvarende betyder 4M, 4 mol pr. liter

nu er det ligesom at blande saftevand


Svar #2
10. marts 2010 af josea (Slettet)

skal man så bare blande 3 liter vand i den 4M HCl og så bliver det til 1 M HCl?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2010 af mathon

ikke nødvendigvis 3 liter - hvornår skal du overhovedet bruge så stor en mængde HCl?

men

          1 rumfang 4 M HCl
tilsat
          3 rumfang demi-vand

rumfanget er derved 4-doblet og fortyndingsfaktoren er (1/4)

          V2·c2 = V1·c1

           c2 = (V1/V2)·c1

           c2 = (V1/(4V1))·(4 M) = (1/4)·(4 M) = 1 M


Svar #4
10. marts 2010 af josea (Slettet)

 Smart, mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 ...altid syre i vand i øvrigt


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. marts 2010 af mathon

...tommelfingerregel,som især gælder svovlsyre...


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. august 2016 af StudyHard100 (Slettet)

#3 

Mathon, vil du være venlig at forklare den formel du bruger: V_2 *c_2 =V_1 *c_1

:) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. august 2016 af mathon

#7

Det antal mol HCl, der findes i den anvendte 4 M HCl forefindes også i den fortyndede HCl ( 1 M)
hvoraf:
                                 n_2=n_1

                         V_2\cdot c_2=V_1\cdot c_1

                         V_2\cdot (1\; M)=V_1\cdot (4\; M)

                          V_2=\frac{4\; M}{1\; M}\cdot V_1

                          V_2=4\cdot V_1            


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. august 2016 af mathon

Det volumen V_2 1 M HCl, du skal bruge, divideres med 4,
for at finde det volumen 4 M HCl du skal anvende V_1 tilsat  3\, V_1 demi vand.

Vær opmærksom på fremgangsmåden, når syre og demivand blandes!


Skriv et svar til: 1 M HCl ud fra 4 M HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.