Matematik

Variable isolering.

10. marts 2010 af klausme (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvis vi nu siger at:

p = e / t

Her har vi p isoleret, men jeg vil gerne isolere t:

(+p) = (+e) (/t)

(+t) (*p) = (+e)

t * p = e

Dette passer fint, men hvis jeg nu vil isolere t i stedet, så får jeg problemer:

(+p) = (+e) (/t)

(+p) (-e) = (/t)

p - e = t

Men dette passer ikke, jeg har en ide om at det har noget med division tegnet ved t at gøre?

Det må have noget med at e og t er bundet sammen af division tegnet, hvordan bryder jeg dette?

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af PeterValberg

hvis:      p = e / t

så:         e = p·t

og:        t = e / p

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hmm, jeg forstår bare ikke, at man sidder på gymnasieniveau og fedter rundt med den slags problemer.


Skriv et svar til: Variable isolering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.