Fysik
Kinetisk energi vedr. relativitetsteorien
17. februar 2005 af
GoldenUFO (Slettet)
Hej Studieportalen og brugere.
Jeg sidder med et problem med min Større skriftlige opgave (3.g), og ved ikke lige hvordan jeg skal komme videre. Jeg er nået til et sted med nogle differentialetegn og såden lidt under udledningen af ækvivalensen mellem energi og masse, og ved ikke hvordan jeg skal komme videre. Jeg er ved følgende:
d(mc^2)/dt = v * Fres = dEkin/dt
Og jeg skal frem til følgende:
Ekin = mc^2-m0c^2 = (my-1) * m0c^2
Håber der er nogle der forstår hvad jeg mener, Hilsen Steffen
Jeg sidder med et problem med min Større skriftlige opgave (3.g), og ved ikke lige hvordan jeg skal komme videre. Jeg er nået til et sted med nogle differentialetegn og såden lidt under udledningen af ækvivalensen mellem energi og masse, og ved ikke hvordan jeg skal komme videre. Jeg er ved følgende:
d(mc^2)/dt = v * Fres = dEkin/dt
Og jeg skal frem til følgende:
Ekin = mc^2-m0c^2 = (my-1) * m0c^2
Håber der er nogle der forstår hvad jeg mener, Hilsen Steffen
Svar #1
17. februar 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Jeg er med på hvad du mener, men hvor opstår dit problem? Jeg gider ikke bare give dig svaret ...
Svar #2
18. februar 2005 af GoldenUFO (Slettet)
Jeg er ikke med på hvordan differentialetegne fjernes, og hvordan gamma-faktoren kommer ind i billdet. Jeg har på foregående side i min opgave bevist denne faktore, men er ikke helt med på hvofor den bliver brugt i denne sammenhæng. Jeg ønsker heller ikke bare svaret :) men vil gerne have et skub, eftersom jeg har kigget på den meget længe efter hånden og er ved at blive tosset af det.
Skriv et svar til: Kinetisk energi vedr. relativitetsteorien
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
