Fysik

kemisk energi

13. marts 2010 af Kevi (Slettet)

En spritbrænder afbrænder 2,5 gram sprit på 5 minutter.

a ) Hvor meget kemisk energi frigives der?

b ) hvor stor er brænderens effekt i watt?

Husk og skrive nogle formler så jeg kan forstå det, forklaring er altid bedst (:

mvh Kevi


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal vide noget mere end bare det, du har beskrevet i opgaven. En lignende opgave har verseret her på forumet for nylig.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 omregn de 2,5 g sprit til stofmængde

opskriv din forbrændingsreaktion

udregn energiforskellen på produkter og reaktanter og gang op med din stofmængde

for at finde effekten deler du din totale frigivne energi med antallet af sekunder der går på de 5 minutter


Svar #3
14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

Hvad er det jeg skal vide, jeg beskriver den ligesom i bogen. Er det så dem der har beskrevet den forkert.?  Nu forstår jeg ikke lige den her opgave, og det er også derfor jeg skriver herinde.

Hvis vi tage opgave b

hvor stor er brænderens effekt i watt?

jeg tror jeg skal bruge denne her formel

P= Delta E divideret med delta t   (håber du forstår er ikke så god til at lave formler)


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. marts 2010 af mathon

ethanols brændværdi = 1367,74 J/g

     a)   E = (2,5 g)·(1367,74 J/g) = 3419,36 J

     b)   P = E/t = (3419,36 J)/(5·(60 s)) = 11,3979 J/s = 11,3979 W


Svar #5
14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

Hvor får du ethanols brændværdi fra? ellers forstår jeg det godt.


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. marts 2010 af mathon

opslag


Skriv et svar til: kemisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.