Matematik

Beregn fart

15. marts 2010 af Thomsen1995 (Slettet)

 Hej Derude.

Jeg har et lille problem, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Det er spørgsmål 1.6 jeg har problemer med, men skriver også 1.5, jeg er helt sikker på, at det svar skal bruges for at besvare 1.6

1.5: Beregn, hvor lang en omgang langs banens midterlinje er.

(2*19,2*3,14)+(2*33,3) = 187,176 cm

Det tager 10 sekunder for toget at køre en omgang med en bestemt fart.

1.6: Beregn denne fart?????

Er der nogler der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Er der tale om en cirkelbane?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2010 af Dallie (Slettet)

Jeg ville umiddelbart sige at

v = Δs/Δt

hvor

v = fart

Δs = strækning

Δt = tid det tager at køre strækningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

#2 Det er også helt korrekt. Men vi kender jo umiddelbart ikke Δs endnu.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2010 af Dallie (Slettet)

Er det ikke strækningen fra opgave 1.5 der skal regnes med? :)

Hvis ikke så har jeg ikke lige helt fattet det med banens midterlinje :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Det er derfor jeg spørger. Midterlinjen er i hvert fald ikke hele banens længde. Der er nok tale om en cirkel.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det lyder som om der er tale om et modeltog der kører på en skinnebane, der består af to parallelle sider forbundet med to halvcirkler, en i hver ende. Længden af en omgang langs midten af skinnerne er det tal, der er beregnet i 1.5 . I 1.6 oplyses, at det tager 10 s at gennemkøre een omgang, så farten må da være 187,176/10 cm/s = 0,187 m/s


Svar #7
15. marts 2010 af Thomsen1995 (Slettet)

 #6: Det med banen er helt korrekt. Nu hvor du har skrevet det op, kan jeg godt se at det er rigtigt :)

Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2010 af Dallie (Slettet)

#6 Det var også mit umiddelbare bud :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2010 af InNeedOfHelp (Slettet)

 Altså i opg. 1.6 står der:

Beregn denne fart.

Farten for Karstens modeltog kan beregnes ved formlen:

Vm= V*1000/160*3.600

Vm= Modeltogets fart i m/s

V= Det virkelige togs fart i km/t

i opg. 1.7 står der øverst: Et MY-lokomotiv har i virkeligheden en topfart på 133km/t.

skal man bruge det til noget i opg. 1.6? Og hvordan ville man regne farten ud, med formlen fra opg. 1.6?

Er også vildt forvirret!


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Tråden kørte for 6 måneder siden. Er det den samme opgave, du ser på her?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2010 af InNeedOfHelp (Slettet)

Ved jeg den gjorde, men da det er den samme opgave, tænkte jeg, jeg lige så godt kunne skrive her. :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2010 af Dallie (Slettet)

Jeg er ret sikker på at man ikke skal bruge oplysninger man får efter en opgave er afsluttet.


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2010 af InNeedOfHelp (Slettet)

 Hvordan vil du så finde V?


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2010 af Dallie (Slettet)

Hvis du skal finde V i for det rigtige tog skal du tage farten fra modeltoget og gange med det forhold modellen står i til virkeligheden

Altså fx. Hvis et modeltog kører 0.5m/s og det rigtige tog er 100 gange så stort, så bliver det rigtige togs hastighed 50m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2010 af InNeedOfHelp (Slettet)

 okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. januar 2014 af HeleneRewers (Slettet)

Hej:) Sidder med samme opgave (1.5) og har den samme udregning. Men så alligevel ike, fordi hvor har du 3,14 fra? Er ikke den storematematikhaj, men kan virkelig ikke få det at passe ind. 

på forhånd tak:-)


Brugbart svar (1)

Svar #17
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

De 3,14 er tallet π . Man skal beregne omkreds af en cirkelbue.


Skriv et svar til: Beregn fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.