Fysik

Vægtløshed - burde være nemt...

15. marts 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Eksperimenterne i NASA's faldrør udføres i et minilaboratorium, der foretager et frit fald på 132m.

a) Beregn, hvor lang tid det frie fald varer.

= 5.1885 sekunder

Faldrøret har indvendigt form som en 145 m høj cylinder med en radius på 3,05 m. Inden et eksperiment udfører, anbringes minilaboratoriet i faldrøret, som derefter pumpes tomt for luft. Punperne fjerner i gennemsnit 65kg luft pr. min. Før man begynder at pumpe, er densiteten af luft i faldrøret 1,20 kg/m^3.

b) Vurdér, hvor lang tid pumperne er om at tømme faldrøret for luft.

= 78.2322 minutter

Efter der frie fald bremses minilaboratoriet af små plastkugler i bunden af faldrøret. Opbremsningen sker over en strækning på 4,5 m.

c) Beregn størrelsen af den gennemsnitlige acceleration under opbremsningen.
 

Jeg går lidt i stå i c'eren. Hvordan kan det laves?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 udregn hastigheden ved nedslaget i plastikkuglerne og brug

vx^2=v0^2+2ax(x-x0)


Svar #2
15. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Jmjohansen - Tusind tak

Men kan du forklare din formel:)

hvad er vx og ax og x-x0


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 vx er sluthastigheden og v0 er starthastigheden i det tidsrum du betragter. ax er accelerationen og x-x0 er den tilbagelagte vej under accelerationen. x'erne på v og a angiver blot at det er hastighed og accelerations komposanterne i x retningen der betragtes


Skriv et svar til: Vægtløshed - burde være nemt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.